Virtualne ture – Panorame 360°

Popovica – vidikovac

Popovica je četvrt Sremske Kamenice. Nalazi se na granici urbanog dela Novog Sada i Nacionalnog parka Fruška gora. Popovica je sa Novim Sadom i Sremskom Kamenicom povezana autobuskom linijom 74 GSP Novi Sad. U Popovici je start i cilj tradicioonalnog Fruškogorskog maratona.
(više…)

30. maja 2016. | In Category : Nekategorizovano by Gox

Spomenik ljubavi – Kamenički park

U novosadskom Kameničkom parku već dva veka nalazi se spomenik koji iza sebe krije ljubavnu priču koja je ujedno bila i pokretač izgradnje ovog popularnog izletišta. Sve do 1918. godine park je bio privatna bašta dve porodice. U početku je bio u vlasništvu grofovske porodice Marcibani De Puho, da bi od polovine 19. veka do kraja Prvog svetskog rata pripadao plemićkoj porodici Karačonji.
(više…)

25. maja 2016. | In Category : Odmarališta, Priroda by Gox

Vodapadi Dimosari u gradiću Nidri – Grčka

U blizini najvećeg turističkog letovališta na Lefkadi, Nidrija, na oko 3,5 km razdaljine, autom ili prijatnom šetnjom kroz maslinjake, drveća limuna i platana, nalaze se predivni vodopadi Dimosari, skrivena prirodna tajna ostrva.
(više…)

5. oktobra 2015. | In Category : Odmarališta by Gox

Tvrdjava Mogren – Budva

Tvrdjava Mogren izgradjena je 1860. g., za vreme austrougarske vladavine i predstavljala je jaku vojnu utvrdu koja je štitila prilaz Budvi sa zapadne strane.

Kada posetite Budvu, ako volite šetnju i beg od svakodnevnice morate posetiti fenomenalnu tvrdjavu Mogren.  Ako se odlučite za šetnju van grada nećete pogrešiti, jer to je pravi izbor. Uzivaćete u
fantastičnom pogledu sa Vidikovca pogleda ka pučini i idilicnom plažom Mogren. Uočava se i tvrdjava Mogren do koje se lagano dolazi. Ako se osvrnete ka južnoj strani staze lako možete uočiti ostrvo Sveti Nikola. Nedavni pozar u blizini tvrdjave Mogren, proredio je drveće i uništio nepotrebno šiblje, tako da sada lako možete uočiti zidine koje su ranije bile sakrivene gustim rastinjem. Fantastičan pogled se pruza prema tvrdjavi Kosmac, a poseban izazov stvara prilika fotografisanja starog grada.
Kada se odlucite da je dosta i da je vreme da se vratite, preporučio bih vam da koristite stazu koja se spusta do plaže Mogren. Staza je dobro očiscena i lako prohodna. Koračanje po lišću stvoriće fenomenalan efekat kao da hodate po udobnom tepihu. Kroz gustu borovu sumu sunce se tesko probija na ivici padine nazire se plaza Mogren. Svakako ne zaboravite svoje foto aparate kako bi ovekovečili fenomenalne trenutke koje pruža ovaj idilican predeo

(više…)
8. septembra 2015. | In Category : Nekategorizovano by Gox

Nidri Lefkada

Nidri-Lefkada
Gradić Nidri je odličan za odmor, ali i za umor. Dok su plaže u ovom mestu OK, to kažem iz razloga što su ove ostale na drugoj strani ostrva fenomenalne. Restorana ima koliko vam je volja, a njihovi menadžeri će sve uraditi (u pravom smislu te reči) da sednete baš u njihov lokal. (više…)

2. avgusta 2015. | In Category : Nekategorizovano, Odmarališta by Gox

Sledeća strana »